Poradna Kolečkové brusle


Autor: | Vloženo: 09.08.2012 000 22:24 | Témata: Poradna Kolečkové brusle

Potřebovala bych poradit s velikostí koleček.. :)

Dobrý den, potřebovala bych poradit s velikostí koleček. Na internetu jsem si vyhlédla inline brusle s velikostí koleček 100x24MM, a jelikož se v tomhle tom moc nevyznám, tak se právě obracím na internetovou poradnu. U ostatních inline bruslí jsem viděla rozměry o velikosti např. 80 mm nebo 84 mm apod, ale u těchto je psáno 100x24MM. Jde tedy o brusle s velikostí koleček 100 mm? A protože jsem někde viděla tabulku typů bruslí navrženou podle velikosti koleček a 100 mm odpovídá typu Speed, které jsou určené pro opravdu zkušené bruslaře a pro profesionální sportovce, tak si nejsem opravdu jistá, zda si je mám koupit. Doposud jsem upřednostňovala spíše jízdu na ledních bruslích, ale na inline bruslích jsem také jezdila, bohužel už pár let zpět. A tak se ptám, zda je vhodné si je kupovat, pokud si myslím, že jsem celkem zkušená bruslařka na ledě, ale i když nevím, jak na tom po pár letech na inline bruslích jsem? Také jsem se někde dočetla a cituji : ,,Pokud si např. koupíte brusle s 90 mm a plánujete jezdit s přítelkyní, která vlastní model s kolečky 78 mm, brzo si asi půjdete na nervy." Má to tedy něco společného s rychlostí, že my např. kamarádka, která má kolečka s velikostí 80 mm nebude stíhat? Nebo jak to mám pochopit? A také si nejsem jistá velikostí brusle. Osobně mám velikost boty 41, což odpovídá přibližně 25,5 - 26 cm. Je tedy vhodné si pořizovat brusle o jednu velikost navíc, tj. velikost 42 - cca 27 cm? Přikládám i odkaz, kde jsou brusle, které mám v plánu si koupit.
http://www.sportovniobchod.cz...
Předem děkuji za odpověď a za jakoukoliv radu. :)

  • 9. srpna 2012 - Oficiální zástupce obchodu sporto.cz

    Hezký večer,

    k velikosti bruslí: vždy je nejlepší brusle před nákupem vyzkoušet. U kvalitních výrobců je zaručeno stejné kopyto napříč všemi modely (můžete vyzkoušet jakýkoliv model daného výrobce a máte jistotu, že jiný model Vám bude sedět stejně). Pokud vyzkoušet nemůžete, potom si vyžádejte velikostní tabulky daného výrobce a porovnejte se skutečnou délkou Vašeho chodidla. (více: http://www.sporto.cz...

    Co se týká velikosti koleček, 100x24mm jsou kolečka určená pro rychlou jízdu. Těžko posoudit, jak moc jste zdatná bruslařka. V každém případě platí, že kolečka pro fitness ježdění se pohybují zhruba v rozmezí 80-90mm. Větší kolečka jsou obecně hůře ovladatelná, naopak při rychlosti lépe drží "stopu", což je dáno nejen velikostí koleček, ale také délkou lyžiny (tzv. šasi).

    Můj subjektivní názor zní, pokud jste nějaký čas nebruslila a nejste si úplně jistá, doporučil bych Vám kolečka do velikost 90mm (to druhé číslo, tedy 24mm označuje šířku koleček, která je však u fitness bruslí standardizovaná právě na 24mm, je tedy všude stejná a nehraje roli).

    Další informace získáte například z našich článků a pokud budete mít jakýkoliv jiný dotaz, sem s ním :)

    S pozdravem a přáním hezkého večera,

    Michal Voráč

    sporto.cz | OUTshop.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • sporto.cz

      9. srpna 2012 - Oficiální zástupce obchodu sporto.cz

      Ještě mi promiňte špatnou internetovou adresu naší "In-line poradny": http://www.sporto.cz...


    • Monika

      10. srpna 2012 - Monika

      Moc děkuji za odpověď :) Hodně jste mi pomohl.. :)


    • sporto.cz

      10. srpna 2012 - Oficiální zástupce obchodu sporto.cz

      Rádo se stalo :)

      Hezký páteční den!

      Michal Voráč


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.